Grand Frank

Grand Frank

Jag är inte så värst modeintresserad, men jag har en åsikt om vad välklädd innebär och det är något som är särskilt viktigt i en karriär som fastighetsmäklare. Det finns ett nytt märke från Stockholm vid namn Grand Frank som jag tycker är värt en närmre titt!

GrandFrankLogotype

Bakgrund

Företaget startades under första halvan av 2014 av Erik Bergström, en f.d. grafisk designer. Erik grundade märket under tiden han bodde i Auckland på Nya Zeeland och nu är företaget verksamt i Stockholm där de har både lager och produktionsstudio.

Erik Bergström - Grand Frank

Idén bakom Grand Frank är enkel – att erbjuda kreativa och karaktäristiska kostymdetaljer för den moderne gentlemannen.

Sortiment

De säljer kläder och accessoarer av den stiliga och kreativa arten. Skjortor, slipsar, flugor, ficknäsdukar, kavajnålar, slipshållare, manschettknappar och strumpor.

GrandFrankTieClip

Deras allra första produkt var denna slipshållare formad som en mustasch. Startskottet för ett kreativt märke som vågar ta ut svängarna i en proper klädgenre.

GrandFrankDetails

Grand Franks koncept är att klatscha till looken med kreativa och iögonfallande detaljer. Är man villig att anamma dessa detaljer och exempelvis fästa en guldren på kavajslaget så tror jag att man gör någonting klokt. Man skapar sig en nischad stil och gör sig själv visuellt minnesvärd.

GrandFrankTies

Stickade slipsar i glänsande tyger och eleganta kulörer…

GrandFrankFloralTies

…och växtlighetsinspirerade intryckshöjare för varje oförglömligt möte.

GrandFrankShirts

Vad Grand Frank än väljer att visa upp ur sitt sortiment så är det genomgående temat att det förekommer en liten twist! Vitt och ljusblått är lika vanliga skjortfärger som silver och vitt är vanliga färger på bilar. Men det blir en helt annan sak om man satsar på en spännande slips. Det är för den delen sällan som spejsade slipsar är snygga, men Grand Frank uppvisar en mönsterförståelse som tilltalar ögat.

GrandFrankLook

Här ser vi skjortan Florence i aktion, visst är den en stämningshöjare? Blomman på kavajslaget sitter inte heller den i vägen, allt är på sin rätta plats och resultatet är lekfullt samtidigt som det är propert.

GrandFrankSets

Tusentals möjligheter inför morgondagens outfit. Kombinationerna är nästintill oändliga.

GrandFrankToulouseButtonDown

”Vågar du?” – Det är vad man får läsa i produktbeskrivningen till skjortan Toulouse, deras bästsäljare. Vid en första anblick så ser den lite galen ut, som ett igenvuxet blomsterparadis som fått för mycket syre.

Men sanningen är att detta är en skjorta för dagarna då humöret är på topp, jag tycker Erik illustrerar bra i bilden ovan hur Toulouse ska bäras.

GrandFrankBlackWhite

Men man ska komma ihåg att Grand Frank är ett märke som blir vad du gör det till. Man bestämmer själv vilken grad av ”Frank” man tycker är lämplig. De lyckas nämligen leverera ett detaljengagemang på flera olika nivåer.

Vissa dagar vill man vara en blommig glidare, andra inte. Då är det tacksamt att fortfarande kunna uppvisa en omsorg för en förstklassig helhet, utan att det kanske blir alltför tydligt. Detta kan man enkelt göra med Grand Franks sortiment.

De skickar över hela världen (gissningsvis är svenska leveranser snabbare) och prismässigt är de inte värre än någon annan, särskilt inte sett till det unika sortimentet. T.ex. kostar skjortor under 600 kr och slipsar drygt 200 kr.

GrandFrankSwedenLove

En sak är säker, det här är ett märke att räkna med och det ska bli intressant att följa hur de utvecklas. Jag är för proper lekfullhet och läckra stildetaljer, alla dagar!

Besök Grand Frank: www.grandfrank.com

Spana in deras inspirationsfyllda Instagramkonto: @grandfrank_official

Bildkällor: Grand Frank.

1 Comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *