En vinterdag

Vackra villor och en elegant bil, kan det bli bättre? Dessa bilder är från mitt senaste fotouppdrag hos Müllers Bil för publicering på Müllers Värld.

Nya Passat

Bilen i fråga är Volkswagens senaste årsmodell av Passat, vars reklamfilm du säkert sett på TV med våra svenska skidstjärnor.

Nya Passat

Det var faktiskt inte världens mest inspirerande dag att fotografera på. Men sedan tänkte jag att det löser sig ändå och att allt inte behöver vara så förskönat. En vanlig svensk februaridag med molnighet och smått snöblask är trots allt det vi alla får uppleva, varför undvika det? Här står kärran uppställd i Gammelstads kyrkstad.

Nya Passat

Luleås Östermalm, grodperspektiv mot ett backkrön. Det skadar inte att få med lite fina villor i bilden, köpkretsen för en familjekombi kan väl tänkas bo i hus.

Nya Passat

Konsten att göra en detaljbild lokal – ha ett landmärke i fokus. Här syns den Bergströmska gården i Luleå, till salu för några år sedan för cirkus 10 miljoner kr. Byggnadsminnesförklarat och byggt på 1800-talet, tydligen överlevde denna fastighet den stora stadsbranden som ägde rum i Luleå.

Nya Passat

Bilens interiörbilder togs på en lugn parkering runt lunchtid. Naturlig ljussättning är den bästa.

Nya Passat

Det roliga med Passaten är att det fanns en del detaljer att visa upp.

Nya Passat

Svepande linjer…

Nya Passat

…och fina påminnelser om bilens funktioner.

Nya Passat

Förflyttning ut på landsbygden igen. En bild som säger ”välkommen in och sätt dig” (eller ”stäng dörren innan den flyger av” beroende på hur man ser det) och som förmedlar äventyrande en solig vinterdag.

Nya Passat

Spatiösa landssvägar, trafiktomma och härliga att köra på.

Nya Passat

Passat går förstås att få med LED-strålkastare som många andra bilar på marknaden, men den här modellen hade halogenljus vilket förstås inte är lika spektakulärt. Men egentligen minst lika funktionellt.

Nya Passat

En lysande detaljbild.

Nya Passat

Jag lät NX300:an flexa sina makromuskler med denna inte fullt så charmiga detaljbild på ändrören. Men i det ursprungliga blogginlägget så belyser jag den miljövänliga aspekten av Volkswagens TDI-motorer vilket ger det ett annat perspektiv. Kör dubbelpipigt!

Nya Passat

Lite bergshöjder i Avan utanför Luleå på en väg som leder mot Boden. Jag tycker det är lite synd att fjälltopparna ligger mer inåt landet, men faktum är att man behöver inte åka så långt för att börja se tendenser till spännande landskap.

Nya Passat

Nu är inte detta något recensionsinlägg men jag måste berömma den här bilen för vad den är. Fyrhjulsdrift, 190 dieselhästar, DSG-automatlåda, en bra utrustningsnivå och en trevlig design gör den till en riktigt intressant bil. Passat är väl kanske lite av en ”gubbil” men jag väljer hellre det än någon ”hipp” bil med utflippad design både utvändigt och invändigt.

Traditionellt håller i längden.

Nya Passat

Jag föredrar bensin, men det här är inte så pjåkigt. Man lär sig fort att uppskatta vridet.

Nya Passat

Detaljbild.

Nya Passat

Denna dagsutflykt avslutades i Boden, en premiärvisit för mig ska tilläggas. Området kring vattenkraftverket och älven är förvånansvärt vackert.

Nya Passat

Stämningsfullt värre när solen börjar vandra nedåt.

Nya Passat

Det ligger ett fotografiskt lugn över den här bilden som sätter tonen för hela inlägget. En utflykt en vanlig dag med en bil som möjliggör upptäckande med bästa komfort.

Nya Passat

Till nästa gång vill jag göra någonting som känns episkt. Långexponeringsbilder i natten med motiv som berör. Vi får se hur det artar sig!

Läs inlägget på Müllers Värld.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like