City Slicker

Jag passar på att visa upp lite bravader från bilbloggandet hos Müllers Bil! Uppdraget den här gången var att porträttera Nya Skoda Fabia. Jag fick i princip en natt på mig att genomföra detta (min egen tidsbegränsning ska tilläggas) eftersom jag insisterade på kvällsbilder.

Nya Fabia

Resultatet blev lyckat, men det var inte helt lätt kan jag säga. Kvällen avslutades abrupt av blåsigt snöväder och det är inte så jätteoptimalt när man ska fotografera med långa slutartider.

Nya Fabia

Så det blev till att fortsätta tidigt nästa morgon istället. Här har vi en bild som blev lite mer av en jämförelse än vad som var tanken. På Müllers Värld drog jag till med ett räkneexempel där jag jämförde transportkostnaden till Kiruna, SJ kontra Fabia. Bilen vinner på pappret med någon hundralapp, men med hästlängder om man ska börja räkna in bagage och antalet tillgängliga sittplatser.

Nya Fabia

Gå nära och närmare.

Nya Fabia

Här står vi vid Södra hamn. Stämningsfullt och lokalt.

Nya Fabia

En bakgrund åt varje motiv…

Nya Fabia

Den berömda restaurerade kranen vid Södra hamn fick även ta och bli en scen denna morgon. Jag är inte utan självkritik, den här bilden har en felaktig vitbalans (inställd på glödlampa) som hängde kvar sedan bilderna innan. Lite kall, lite trist. Men fungerar!

Nya Fabia

Den här är jag desto nöjdare med. Justerad vitbalans och härligt fokus på den stela kranherren. Vad gör han däruppe egentligen? Vilket liv.

Nya Fabia

Det börjar ljusna och det var dags att hitta en plats för att ta interiörbilder. Bryggeriet med utsikt över Bergnäsbron passade utmärkt.

Nya Fabia

Jag visar en interiörbild med en vinkel som jag gillar bäst. Förarperspektivet såklart!

Nya Fabia

Här står bilen uppställd framför Clarions Hotel Sense i Luleå, ett modernt bygge som är desto finare under kvällens timmar.

Det var inte helt lätt att ta det här fotot eftersom det är mitt i stan och relativt tidigt på kvällen. Det är folk i rörelse, bilar som drar förbi och nötter som t.o.m. parkerar i motivet (men jag är inte bitter, hur ska de kunna räkna med att jag står där och leker?). Men det gick vägen, till slut. En sann stadsbild!

Det jag tar med mig från dessa bravader är att kvällsbilder är så mycket mer stämningsfulla än bilder i dagsljus. Detta gäller förstås även fastigheter, en lättsamt upplyst villa som fotograferas på kvällen framstår som långt mycket mer hemtrevlig än valfri dagsbild.

Så räkna med minst en kvällsbild för mina förmedlingsuppdrag!

Läs inlägget på Müllers Värld.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like