Müllers Värld

Det nya året tuffar på som ett obromsat ånglok. Två nya kurser är påbörjade och jag har precis kommit igång med en alldeles särskild form av extrasysselsättning vid sidan om mäklarstudierna. Tillåt mig att presentera Müllers Värld!

Müllers Värld

Bakgrund

I höstas valde jag att provköra några bilar i syfte att recensera och presentera dem här på bloggen. En av dessa två provkörningar var med en Volkswagen Golf som jag lånade från den norrländska återförsäljaren Müllers Bil. De har fullserviceanläggningar i Luleå och Piteå och är återförsäljare för Volkswagen, Audi, Skoda och SEAT. Responsen från Müllers var riktigt härlig och de gillade inlägget skarpt!

Tiden gick och jag började fundera på om det inte finns något mer man kan göra på denna plattform, sett ur en bilåterförsäljares synpunkt. Sagt och gjort så lade jag fram ett förslag till Müllers VD om att starta en blogg åt företaget, som skulle fokusera dels på produkterna och dels på medarbetarna. Bloggen skulle helt enkelt vara en komplett digital kommunikationskanal där man kan dela all möjlig information med den lokala marknaden i Norrbotten.

Bilentusiast som jag är så kände jag att detta skulle vara en nyttig och rolig upplevelse vid sidan om studierna. Förslaget gillades och nu i dagarna färdigställde jag webbplatsen som fått namnet ”Müllers Värld” vilket sannolikt är den första bloggsatsningen som görs av en svensk bilåterförsäljare.

MV Montage

Resultatet

Bloggen drivs med WordPress och har en enhetlig och ren design med fokus på distraktionsfritt läsande. Materialet kommer bestå av dels fotoutflykter med aktuella modeller, tips och info från medarbetare, bilnyheter, företagsnyheter och mycket mer.

Müllers Värld - Inlägg

Då jag har en förkärlek till stora omslagsbilder så föll valet på en bloggmall med en sådan utformning. Här ovan syns det första riktiga materialet på webbplatsen, en utflykt i ett rekordsnöigt Luleå med den senaste årsmodellen av Audi A6 Allroad.

A6 - Färjledsvägen invid Luleälven II

Jag ska säga det att roligare har jag nog aldrig haft bakom ratten, bortsett från när körkortet var nytaget. En rakt igenom fantastisk bil som förtjänade att visas upp på bästa sätt. Det roliga med Müllers är att de ändå har en bred märkesportfölj. Det medför att man kan förmedla olika transportlösningar till ett brett spektra av norrländska bilköpare. Variation är som bekant en vara jag inte kan få nog av.

A6 - Ormberget

Nu kommer jag tuffa på med det här projektet i ett halvår, sedan får vi se om konceptet är värt att föra vidare in i framtiden. Jag tror det kommer bli hur bra som helst och ser glatt fram emot att förvandla en hobby till ett extrajobb!

Besök Müllers Värld

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like