Mäklarhuset Älvsjö söker förstärkning

Det är spännande tider när systerkontoret Mäklarhuset Älvsjö söker en ny talang till Långbro Park. Jag gjorde en distansintervju med kontorsägare Torsten Steding för att reda ut vad tjänsten innebär.

Torsten Steding - Mäklarhuset Älvsjö

Intervju med kontorsägare Torsten Steding

Hallå Torsten! Jag hörde att ni sökte förstärkning till Älvsjö?
Hej Adam! Det är alldeles riktigt, nu behöver vi förstärka med en fastighetsmäklare.

Spännande, berätta lite kort om tjänsten!
Tjänsten innebär en heltidsanställning på Stockholms bästa bostadsmarknad och i en av Stockholms vackraste arbetsmiljöer. På vår marknad har vi en härlig blandning av allt från små, lite billigare lägenheter, några fantastiskt vackra villastadsdelar samt även exklusiva lyxvillor vid Mälaren i Mälarhöjden – hela spannet alltså.

Herr S - Mälarhöjden

Kul med variation! Vilka kvalifikationer är det som efterfrågas?
Det är bra om man har en viss erfarenhet, men vi gillar också att få ”lära upp” nya medarbetare från grunden. Huvudsaken är att man har en positiv inställning och vill lära sig. Egenskaper som att vara driven, målinriktad och strukturerad är också sånt som kommer väl till pass i mäklaryrket. Men huvudsaken är att man vill och tror på sig själv.

Herr S - Skyltfönster

Vad gillar du med att vara mäklare inom Mäklarhuset?
Det är friheten och möjligheten att få vara med och påverka. I och med att vi är Sveriges största privatägda kedja, d.v.s. ägt av samtliga verksamhetsutövare, så har vi ett verkligt inflytande över vår process och utveckling. Jag låter det genomsyra även det dagliga livet på kontoret där jag tycker om att bolla idéer och utveckla verksamheten tillsammans med mina medarbetare.

Just den här möjligheten att få vara med och utveckla och påverka tror jag är starkt bidragande till att Mäklarhuset har haft Sveriges nöjdaste kunder ända sedan SKI startade sina mätningar för 8 år sen.

Herr S - Örby Slott

Vad innebär det att vara mäklare i Älvsjö?
Man får vara verksam på en otroligt expansiv marknad! Under de knappt 15 åren som vi varit verksamma på vår marknad har utbudet mer än fördubblats och priserna nästan tredubblats. Tillskottet har kommit genom mängder av ombildningar och flera nyproduktionsprojekt.

Naturligtvis är vi inte ensamma på vår marknad utan konkurrerar med de flesta stora kedjorna men det finns massor att göra och alldeles nyligen gick bygget igång av ytterligare 3 500 lägenheter, och det finna ännu fler på projektstadiet.

Herr S - Örby

Vad gillar du allra bäst?
Det är absolut kunderna, vi upplever att det är sköna människor som är något mer avslappnade och personliga jämfört med dem som bor närmare stan.

Hur stort är kontorets distrikt?
För närvarande består distriktet av cirka 4 000 villor/radhus och cirka 7 000 bostadsrättslägenheter – och som sagt, mer är på gång. Något jag också gillar med vårt område är att det är lätt att ta sig fram till skillnad från innerstan. Det är klart att man behöver bil i jobbet och här är det lätt att hitta p-platser både vid kundbesök och visningar, samtidigt som det finns precis intill kontoret.

Herr S - Mäklarhuset Älvsjö Långbro Park

Apropå kontoret, var utgår ni ifrån i Älvsjö?
Vi har vår älskade f.d. grindstuga i Långbro Park! Det är en liten unik fastighet med möjlighet att rymma upp till sju medarbetare. Det är fint beläget med Långbro värdshus som närmaste granne – deras luncher kan vi förövrigt rekommendera.

Jobbar ni med säljträning eller motsvarande?
Absolut – dels lokalt på kontoret men också via kedjan. Personligen kan jag tycka att den fortlöpande vardagscoachningen är den viktigaste och att den säljutbildningen som erbjuds centralt är en bra inspiration att ta med sig in i vardagen. Just nu kikar vi även på alternativen när det gäller säljcoacher som jobbar med oss som individer på kontoret.

När behöver tjänsten tillsättas?
Egentligen ganska omgående. Alldeles nyligen slutade en medarbetare som gick vidare till andra arbetsuppgifter vilket betyder att vi har bra fart och förutsättningarna för den som kliver in är bästa tänkbara.

Torsten Steding - Mäklarhuset Älvsjö

Det tvivlar jag inte en sekund på. Tack för din medverkan och lycka till med rekryteringen Torsten!
Tack själv Adam! Är man intresserad och vill veta mer så finns kontaktuppgifter på vår hemsida.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like