Påskhelg i Hembygden

Jag är nyligen tillbaka i Luleå efter en resa hem till Stockholm som varade i en dryg vecka. Det blev påskfirande, mäklarpraktik och ett efterlängtat miljöombyte. Vi börjar med några bilder från påskhelgen!

Påsk i Stockholm - Herr S

Påsk i hembygden

Ja, hemma var det minsann ingen snö. Solen sken och fåglarna kvittrade, allt var frid och fröjd. Den ruggiga smältvintern i norra Norrland blev ganska fort ett minne blott.

Påsk i Stockholm - Herr S

Det är lite som att komma hem till Fylke efter en brutal hobbitvandring genom Midgårds mörkaste delar. Jag hade nästan glömt bort förekomsten av blommor och grön växtlighet, dessa påskliljor på framsidans uteplats fick därmed bli förevigade på bild.

Påsk i Stockholm - Herr S

I den relativt stora familjen Smith finns även mindre varelser. Det här är Oliver vars favoritintressen är mat, vakta huset och följa efter mamma. Men han är imponerande på många sätt. Han läxar upp alla främlingar som kommer i närheten av huset, men mig kommer han ihåg utan problem trots ett kvartals frånvaro.

Påsk i Stockholm - Herr S

Ingen påskhare men likväl en påskkanin! Junior är matglad och social samt visar gång på gång att kaniner är för kloka för att sitta i bur hela tiden. Det finns bara en nackdel med att han får skutta runt i huset, han har en aptit för kablar.

Påsk i Stockholm - Herr S

Ser ni vad han ser?

Påsk i Stockholm - Herr S

Det här är Lucy, dotter till Alice av Örnsköldsvik. Hon tycks aldrig växa upp och har alltid varit lika liten, smidig och kramgo.

Påsk i Stockholm - Herr S

Här har vi den svårplåtade mamman. Sportläget på kameran är att föredra när Alice ska fångas på bild, jag kan gärna ta emot någon form av naturfotopris för min insats.

Påsk i Stockholm - Herr S

Vi har en till misse som dessvärre inte är hemma så mycket och följaktligen inte fastnade på bild. Han heter Oscar och hänger oftast hos en granne i närheten där vi tror att han har det lite lugnare, Oliver tar nämligen en del plats. Men det är inte optimalt att han vistas där, han är vårt ansvar. Vi har hört att pensionärsparet kallar honom för Lennart, det är inte okej.

Påsk i Stockholm - Herr S

Tegelfasad från 70-talet och en liten glimt av Mälaren och Ekerövägen, fågelvägen dit är cirka 3 kilometer.

Påsk i Stockholm - Herr S

Påsken när den är så minimalistisk som möjligt. Det kan man dock inte säga om den fenomenala påskmaten som givetvis var signerad av mor min!

Tack för att ni kikade in!

Jag uppskattar att du tog del av detta soliga och fluffiga inlägg. Nästkommande dag blev det en avstickare till city, mer om det följer…

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like