En tur till Kungsholmen

Efter ankomsten hem så dröjde det inte längre än till påskdagen innan innerstadsbegäret knackade på, här kommer därför foton från en liten eftermiddagsutflykt till Kungsholmen!

Stockholm - Herr S

En tur till Kungsholmen

Nu skulle det minsann vägas upp för skogs- och fjällbilder i stor skala. Stockholm är fantastiskt att upptäcka på tider då inte så många ska ta sig till jobbet eller tillställningar. En söndagseftermiddag är med andra ord utmärkt.

Stockholm - Herr S

Favoritdestinationen på Kungsholmen är Stadshuset, man får alltid samma fina utsikt över Riddarfjärden, Södermalm, Riddarholmen och en skymt av Gamla stan och City. Här är vyn mot Riddarholmens klassiska fastigheter med bl.a. Birger Jarls torn.

Stockholm - Herr S

Fina fastigheter på Söders höjder.

Stockholm - Herr S

Den här båten rör sig fort må ni tro, speciellt när man försöker fånga den på bild. Men det gick! Jag gillar särskilt hur vinden rörde upp vattnet och sträckte ut flaggor denna eftermiddag.

Stockholm - Herr S

På tal om utsträckta flaggor, här gick jag ner lågt med kameran och försökte placera Ragnar Östbergs ståtliga torn i bakgrunden. Jag är absolut nöjd!

Stockholm - Herr S

Stadshuset är förövrigt en fantastiskt fin skapelse och uppvisar kanske den vackraste arkitektoniska stilen som funnits, nationalromantiken.

Stockholm - Herr S

Här är en riktig favorit, ingången till Stadshusgården fotograferat från insidan. Egentligen finns det en vanlig entrédörr här ut mot gatan, men av estetiska skäl suddade jag bort den för att få rätt Hemligheternas Kammare-känsla.

Adam Smith - Herr S

Så här ser det ut när jag zoomar in ordentligt.

Stockholm - Herr S

Vi började därefter röra oss längs med Hantverkargatan, där fick jag syn på denna avskräckande inhägnad. Här gäller det att hoppa över med rätta knycket, annars blir det kanske sista rycket.

Stockholm - Herr S

Sakta gå hem genom stan. De här uppspända gatulamporna är så karaktäristiska för Stockholm.

Stockholm - Herr S

Close-up.

Stockholm - Herr S

Stämningsfull ljussättning intill Kungsholms kyrka med en praktfull jugend-fasad i bakgrunden. Den gamla delen av Kungsholmen är alltid lika trevlig att promenera omkring i.

Tack för att ni kikade in!

Det blev en trevlig första vistelse i innerstaden, men bildlagret är långt ifrån tömt. Tack för att du kikade in och håll gärna utkik efter nästa bildserie!

♛♛♛

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like