Nionde veckan på Mäklarhuset Enskede

Nu har man samlat ihop till hela nio veckors praktik på Mäklarhuset Enskede, här kommer lite foton, stunder och tankar från den veckan.

Mäklarhuset Enskede - Herr S

Näst sista praktikveckan på Mäklarhuset Enskede

Som alltid när en längre tid har passerat så känner man i efterhand att det gick väldigt raskt undan, att mäklarutbildningens två år snart är över är ett exempel på det. Fastighetsmäklarlivet kryper allt närmare och nu är t.o.m. nio veckors praktik avklarat med endast en återstående vecka.

Det är både spännande och lite nervöst att träda in i denna ansvarsfulla roll, men jag känner ändå att alla pusselbitar naturligen faller på plats.

Svedmyra - Herr S

Denna vecka präglades av många kundmöten som jag fick följa med på, men även bostadsfotografering, visning, tillträde och ifyllande av uppgifter i kära mäklarsystem.

Svedmyra - Herr S

Tommy hade sedan innan åtagit sig en villafastighet i Svedmyra, ett par minuters promenad från kontoret, som skulle fotograferas inför publicering som kommande.

Svedmyra - Herr S

Huset från 30-talet, som är till salu just nu, är från tiden då Svedmyra för första gången bebyggdes med egnahemshus. Det ligger litet för sig själv på en återvändsgata med ett promenadstråk och skogen som granne.

Svedmyra - Herr S

Ordning och reda med en fint putsad fasad. Jag fick i uppdrag att utforma den säljande beskrivningen, som till cirka 90 % hamnade i den slutliga objektbeskrivningen. Den blev lite otraditionellt lång, men det hör till vanligheterna för mig att brodera ut en inspirerande beskrivning av ett så mångsidigt boende som en centralt belägen villa.

Det är en skillnad mellan att bara rabbla upp bostadens fördelar och formulera något mer fängslande med en kombination av information och känsla.

Svedmyra - Herr S

Tujor är den naturliga avskärmningen för ett spa-bad. Den här tomten var inte friköpt, något som dock inte alla ser som en nackdel. Det är nuförtiden särskilt dyrt att köpa loss en tomt i Enskede med priser på över miljonen.

Försäljningspriset påverkas tydligen inte nämnvärt om man valt att köpa loss tomten och många verkar se avgälden som en överkomlig summa att räkna in i de löpande boendekostnaderna.

Svedmyra - Herr S

Eldstadsbasen möter trägolvet i original. Jag kommer försöka klämma in ett par detaljbilder i mina egna uppdrag, speciellt om jag känner att det kan tillföra något till presentationen av bostaden. De är även lättare att ta själv eftersom man inte behöver samma blixtar som yrkesfotograferna använder.

Jag ser även fram emot att pröva mig på exteriöra kvällsbilder, det är både unikt och värdefullt att använda i marknadsföringen.

Svedmyra - Herr S

Fönsterlås i mässing är stilrent, tidstypiskt och snyggt.

Svedmyra - Herr S

Utsikt över villaidyllen Svedmyras takåsar. De flesta av husen i kvarteret är uppförda enligt samma ritningar, balkongerna är även populära att bygga om till ett extra sovrum.

Mäklarhuset Enskede - Adam Smith

En leverans av hantverksöl

En solig dag noterade jag att det var tomt i kontorets kyl, det behövdes därmed beställas mer förfriskningar från Enskedes egen hantverksbryggare Robin på Gamla Enskede Bryggeri! Lättölet Enskede Pale Ale är perfekt att ha som ett alternativ till kaffe och mineralvatten vid exempelvis kontraktsskrivningar och tillträden.

Tillträden

På tal om tillträden så kan jag säga att det blev duktigt med repetition av det under veckan. Jag fick särskilt gå igenom utformningen och funktionen av likvidavräkningar, varför man har dem och vad det ska stå på dem.

De fungerar dels som en kvittens och dels som ett underlag för hela affären. Det är en god idé att kalla parterna till kontoret en kvart innan köparens bankkontakt har bokats in. På så sätt hinner man få likvidavräkningarna signerade och kan skanna in samt skicka över dessa till banken i tid.

Därefter får köpare och säljare ta del av och signera mäklarjournalen, när pengarna sedan är överförda så lämnas nycklarna över och livet kan gå vidare!

Mäklarhuset Enskede - Herr S

En mångfacetterad vecka

Jag fick stå för kommande-fotograferingen av en bostadsrätt som snabbt skulle ut på marknaden, fint beläget i Stureby i en kulturskyddad fastighet.

Det blev även som tidigare nämnt en del kundmöten runtom i Enskede och distriktet, vilket alltid är lika roligt att vara med på. Det kan inte nog understrykas hur ärofyllt det känns att vara den som får kliva in i det käraste som människor har.

Det finns många som har mycket att säga om mäklarkåren, men det är inte många främlingar vi släpper innanför dörren. Det finner jag högst betydelsefullt och ska inte tas för givet.

Mäklarhuset Enskede - Herr S

Tack för att ni kikade in!

Det var allt som allt ett kärt återseende på kontoret efter ett par månaders vistelse i Luleå, miljöombytet är alltid lika extremt men av någon anledning kommer man lätt in i det.

Tack för att du kikade in till detta inlägg! Nu dröjer det inte längre än till början av maj innan den sista praktikveckan tar vid. Bring it on!

♫♫♫

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like