Premiärpraktiken på Mäklarhuset Enskede

Första praktikveckan på Mäklarhuset Enskede

I juni började min första mäklarpraktikvecka på Mäklarhuset Enskede. Jag var spänd på att dyka in i fastighetsmäklarnas vardag på riktigt och såg fram emot att lära mig hur det fungerar.

Jag fick chansen att skapa mig en uppfattning om Enskedekontoret, de framtida kollegorna och hur distriktet är att mäkla i. Jag kan säga det att jag har aldrig varit med om en mer motiverande miljö. Det känns inte som den traditionella arbetsplatsen där man har sina bestämda göromål, raster och möjligheter. Detta är i en helt annan liga vilket märks fort, egenansvar är nyckelordet. Kontoret är litet sett till antalet fastighetsmäklare, men jag kunde inte trivas bättre i den miljön, det är precis lagom.

Så vad hann jag med att göra då? Jo, jag fick hänga med Tommy och Erik på ett antal intag både för bostadsrätter och villafastigheter. Jag fick agera visningsvärd, följa med på privatvisningar och förberedelser av kommande objekt samt sitta med vid kontraktskrivning och tillträde. Utöver detta hann jag kika på mäklarsystemet och skriva objektbeskrivningar.

Dörrdetaljer i Tallkrogen

Dörrdetaljer i Tallkrogen

Den genomgående upplevelsen vid alla dessa klassiska fastighetsmäklarmoment är att mäklarens roll är viktig, värdefull och problemlösande. Det är tillfredsställande att kunna stå till tjänst i människors liv när stora förändringar väntar bakom hörnet. En annan sak som är lika gripande varje gång är just att få ta del av de här personernas berättelser. Att få gå sida vid sida i trädgården medan de visar en runt, berättar anekdoter och delar med sig av goda minnen. Det är som en miniversion av världens bästa realityserie, alltid lär man sig något nytt också.

Sälj och marknadsföring

Vid sidan om allt detta blev det även ett litet säljmöte i morgonsolen med Erik och en mäklare från en annat distrikt. Detta är en del av vad det hela handlar om. Att hela tiden klura fram strategier till nya framgångar.

Det blev även lite tid för marknadsföring! Något jag håller väldigt kärt och gillar att experimentera med, speciellt i det digitala avseendet. Saken med Tommy och Erik är att de verkligen är vad Mäklarhuset som kedja säger sig stå för. De håller det högt i tak, de gillar nya idéer och motiverar en att tro på sina talanger. Jag har lyft fram det här med att det förstås är svårt att komma igång som helt ny och oerfaren fastighetsmäklare. Men de vänder allt till något positivt och ser möjligheter i ens personliga egenskaper och intressen.

Det blev lite aktivitet på Facebook och Instagram, dels en bildtävling med en hotellweekend som pris och dels lite vardagsbilder från en stekhet dag utanför kontoret.

Mäklarhuset Enskede

Kontorets belägenhet är ganska ypperligt. Precis intill populära ICA Kvantum BEA i en central del av Enskede (Svedmyra) med ett trevligt torg precis utanför dörren.

Mäklarhuset Enskede

Gofika i solen.

Mäklarhuset Enskede

Fina Fållnäsgatan i Svedmyra där villorna ligger som små bakelser på rad.

Det som är inspirerande gällande marknadsföringen är att det inte finns några regler för hur man kan synas som mäklare. Det finns förstås bra sätt och dåliga sätt, men för det mesta går det att göra fastighetsmäklarrollen till sin helt egen. Jag har en tydlig avsikt att ta med mig mina bloggerfarenheter från Müllers Bil och använda mitt intresse för att skriva, fota och skapa berättelser i min framtida roll som mäklare.

Möjligheterna finns här på Mäklarhuset Enskede, även om lokalmarknaden som sådan är väldigt utmanande. Det är trots allt Stockholm och konkurrensen finns i varje hörn. Det är svårt att slå sig in på en stadsdel i Enskede och jag är inställd på hårt arbete och många långa dagar. Utmaningen är antagen och jag ser fram emot att vara lite okonventionell, testa nya saker och så småningom skapa mig ett namn. I början kan man bara gå åt ett håll, uppåt.

Sommaravslutning på Hasselbacken

Veckan avslutades lägligt nog med en sommaravslutning för alla Mäklarhuset-kontor i Stockholm som hölls ute på Djurgården.

Finfin tillställning och roligt att få tillfälle att mingla runt lite med mäklarpersonligheter i Stockholmsregionen. Det var även kul att få träffa profiler från riks och växla några ord med bl.a. VD Erik Wikander. Även om detta är ett rikstäckande företag så är det en väldigt familjär och obesvärad företagskultur som råder.

Fem Enskedestugor av fem helt enkelt! I sommar planerar jag att klara av totalt sju veckors mäklarpraktik, bara att kämpa på. #FullFartFramåt

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like