Enskede-Årsta Hembygdsförening

I maj togs det första steget till att utveckla mitt intresse för arkitektur, lokalhistoria och Stockholms Söderort genom att gå med i Enskede-Årsta Hembygdsförening!

Gamla Enskede - Adam Smith

Enskede-Årsta Hembygdsförening

Föreningen bildades 1987 och verksamheten består av att dels samla in fotografier och fakta och dels av att anordna träffar, vandringar och studiecirklar. Föreningen verkar inom stadsdelarna Dalen, Enskedefältet, Enskede gård, Gamla Enskede, Johanneshov, Årsta och Enskededalen.

Jag uppskattar att föreningen är politiskt neutral och att de bevakar Enskedes kulturhistoriska värden. Genom mitt medlemskap hoppas jag kunna vara med vid evenemang som anordnas och bidra med mitt intresse för kulturhistoria samt min passion för att fotografera och skildra saker.

Gamla Enskede - Adam Smith

Det har nämligen blivit en del skildringar av Enskede på bloggen, bl.a. den historiska stadsvandringen i Gamla Enskede, och jag hoppas kunna få inspiration till fler bloggreportage och eventuella kortfilmer genom medlemskapet. Föreningen har givit ut ett par eminenta årsskrifter om olika Enskede-stadsdelar som också fungerar som utmärkt inspiration.

Förutom att jag har ett personligt intresse av de frågor som föreningen driver så tycker jag att det är viktigt att man som mäklare är påläst om sitt område. Det finns goda tillfällen för fördjupning i framkomsten av Enskedes välhållna stadsdelar och trädgårdsstäder.

Jag ser fram emot att närvara på kommande föreningsaktiviteter, lära mig mer om sköna Söderort och knyta nya intressanta kontakter. Fortsättning följer!

☆☆☆

Enskede-Årsta Hembygdsförenings hemsida

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like