För Enskede i Tiden

Det har fram tills nu varit ett långt bloggstillestånd, men för min del har livet i Enskede varit allt annat än stilla. Här kommer en kort redogörelse för hur mäklarlivet har varit, vad som skett och vad som väntar.

Mäklare Adam Smith - Herr S

För Enskede i Tiden

Så kom till sist den dagen då både utbildning och praktik var avklarad och jag fick äntligen infinna mig på Mäklarhuset Enskede som registrerad fastighetsmäklare. Dessa månader har varit både hektiska, påfrestande, roliga och lärorika. Jag lär mig nämligen något nytt för varje dag som går och jag känner verkligen att jag har landat i förståelsen om mina styrkor i yrket.

Redan från starten har Enskede varit det geografiska siktet för min karriär och jag kunde inte ha valt ett roligare område. Det händer ofta att jag bara stannar upp och betraktar den arkitektoniska skönheten som präglar bebyggelsen.

Gammal karta över Enskede

Urval av förmedlade bostäder

När jag ser tillbaka på mina uppdrag så märker jag att de präglas av effektivitet, kvalitet och kundnöjdhet. Det har exempelvis aldrig gått längre än sex dagar från visning till kontrakt. Köpeskillingarna har varit i nivå med marknadsvärderingen och oftast högre. Säljarna har glatts åt tydligheten genom affären, presentationen av deras hem och förstås det uppnådda priset.

Mina uppdrag i Enskede med omnejd har hitintills varit i Stureby, Gubbängen, Tallkrogen samt Svedmyra. Ett mönster jag uppskattar är att många av bostäderna jag förmedlat har varit belägna i kulturhistoriska byggnader enligt klassificering av Stockholms Stadsmuseum.

Sicklingsvägen 5 - Gubbängen

Här har vi till exempel en trevlig tvåa med den rätta 1940-talskänslan på Sicklingsvägen i Gubbängen.

Skönviksvägen - Brf Stureby

I denna 1950-talsfastighet på Skönviksvägen har jag förmedlat en fin lägenhet i den populära HSB-föreningen Brf Stureby.

Mölndalsbacken - Stureby

Jag har även förmedlat ett radhus på Mölndalsbacken i Stureby med ett mycket gott resultat. Även här är byggnaderna kulturklassificerade med en välbevarad portion sextiotal.

Mölndalsbacken - Stureby

De goda resultaten hänger dels ihop med min egen insats som mäklare och dels den uppoffring som mina eminenta uppdragsgivare gör. Men jag har även värdefulla kontakter som garanterar alltifrån utmärkta bilder till en skräddarsydd utformning av interiör och utemiljö.

Russinvägen - Hökarängen

Ibland är man lite högre upp över Söderort än vanligt. Denna bild är från en rekordförsäljning på Russinvägen i Hökarängen (Brf Sirapen).

Postiljonsvägen - Svedmyra

Den där kaffekannan som dyker upp på en och annan köksbild ställer jag alltid upp på spishällen efter samråd med mina kunder. Den hängde nämligen med på mina vildmarksupplevelser i Norrbotten under studietiden på LTU. Här står den i en stilren lägenhet på Postiljonsvägen i Svedmyra.

Hägervägen - Tallkrogen

Här är ett vardagsrum i en 1950-talslägenhet på Hägervägen i Tallkrogen. Faktiskt en av få bostadsrättsföreningar som finns i ett område med mestadels småhusbebyggelse.

För fullständig information om de uppdrag jag har haft rekommenderar jag att du klickar dig in på min profil på Mäklarhuset.

Team Mäklarhuset Enskede

Andra uppdrag med kollegor

Det är ingen hemlighet att vi jobbar tätt i vårt lokala mäklarteam på Mäklarhuset. På kontoret är vi fyra mäklare och en eminent assistent. På bilden ser du mäklare Erik Åkerberg, Tove Nilsson och Tommy Sundvall i soffan. Bredvid mig står vår assistent tillika spindeln i nätet Anna Felldin.

Bland de uppdrag jag har varit direkt involverad i finner vi både villor, radhus och bostadsrätter runtom i Enskede med omnejd. Mäkleriets olika moment är alltifrån att skriva bostadspresentationer till att administrera budgivningar, det finns alltid något att göra och lära sig!

Enskedefältet villa

Jag har fått äran att tillsammans med mina kollegor jobba med flertalet av de tidlösa egnahem som pryder Enskedes landskap. Detta hus ligger förstås på Enskedefältet och är lite av en personlig boendedröm.

Enskedefältet villa

Det är fascinerande att varje uppdrag blir en inblick i ett nytt hem, där livet ibland har fläktat i åtskilliga decennier. Denna återkommande upplevelse är ett guldinslag i mäkleriet och slår vilket museibesök som helst.

Nyproduktion Tallkrogen

Jag har också jobbat med nyproducerade lägenheter, likt denna tvåa i Tallkrogen som tidigare var ett källarutrymme. Vilken förvandling!

Radhus Stureby

En smak av sextiotalet i ett radhus i Stureby. Stavparkett och eldstad går minsann väl ihop, särskilt när säljarna samtidigt har lite tidstypisk smak för möblemanget.

Bostadsrätt Gamla Enskede

Jag har även jobbat med förmedlingar i riktigt gamla fastigheter, om jag minns rätt är detta hus i Gamla Enskede från 1910-talet. Här har det inrymts flertalet specialistmottagningar genom åren innan det blev en bostadsrättsförening.

Radhus Stureby

Här har vi ännu ett k-märkt sextiotalsradhus i Stureby, välbevarad stilrenhet får man lov att säga.

Villa Enskededalen

På andra sidan Nynäsvägen finns det gott om fina områden, bland annat Enskededalen där jag fått hjälpa till med förmedlingen av detta 1920-talshus.

Villa Hökarängen

Här har vi en välkänd husvariant (Småstugebyråns Typhus XIV) som i det här fallet ligger i Hökarängen. I detta mäklarsamarbete fick jag även använda mitt fotointresse och leverera en kvällsbild som prydde alltifrån Hemnet till gatupratare!

Adam Smith - Mäklarhuset

Utvalda händelser

Förutom en rad spännande uppdrag så har det hunnits med mycket annat i anslutning till mäkleriet. I december gjorde vi en uppskattad videojulkalender till kontorets Facebook-sida. Kalendern innehåll skämtsamma inslag, svar på bostadsfrågor, katter och lussekatter samt historier och områdesfilmer. Samtliga avsnitt finner du på Facebook via denna länk.

Gamla Enskede - Adam Smith

Jag tog tillfället i akt och övade på att vara framför kameran genom att spela in ett par områdesfilmer. Klippen var väldigt uppskattade och samlade totalt över 11.000 lokala visningar på Facebook, de filmerna ligger även på min YouTube-kanal.

Kyrkvillan Gamla Enskede - Adam Smith

För någon vecka sedan besökte jag den s.k. kyrkvillan i Gamla Enskede. Det var nämligen dags att engagera mig i Enskede-Årsta Hembygdsförening, precis som tidigare utlovat. Det var mestadels en föreningsstämma, men jag kunde glädjas åt många intressanta samtal. Jag har förstås redan bokat in mig på vårens historievandringar och ser fram emot att skildra dem här på bloggen.

Adam Smith - Mäklarhuset

Varm i kläderna

Det var minsann lite om vad jag har pysslat med det senaste halvåret! Jag känner mig onekligen varm i kläderna och ser med glädje tillbaka på tiden som har varit och tiden som kommer. Det här året verkar också bli mer och mer spännande för varje dag som går, en bieffekt av detta älskade yrkesspår.

Mäklarhuset Enskede

Även om kontoret ligger precis vid Svedmyraplan, intill både egnahemskvarter och det uppskattade Enskede-landmärket ICA Kvantum BEA, så är mäklardistriktet stort. Vi på Mäklarhuset Enskede representerar kedjan i en stor del av Söderort, samtliga områden framkommer på vår hemsida.

Adam Smith - Enskede

Tack ska du ha!

Tack för att du har tagit del av detta inlägg och ett särskilt tack till dig som har hängt med på bloggen lite längre. Jag har en plan för framtida inlägg som innebär att jag kommer fokusera lite mer på att skriva om intressanta lärdomar för bostadssäljare. Givetvis med en blandning av det som förekommit förut!

Fastighetsmäklare Adam Smith

Vad sägs om en kaffe och värdering?

Det är ingen hemlighet – jag vill gärna träffa dig som äger ditt boende och som känner att du behöver prata med en mäklare. Förutom att skapa förutsättningarna till en lysande bostadsaffär kan jag hjälpa dig att hitta ett nytt boende och samtidigt vara ditt bollplank längs vägen.

Bjud hem mig på en fika så tar vi tillsammans reda på den absolut bästa lösningen för dig.

★★★★★

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like