Mäklarhuset

Funderar du på en mäklarkarriär så ska du så snabbt som möjligt hitta den plats där du tror att du kan utvecklas och prestera bäst. Det finns många mäklarkedjor att välja på och de skiljer sig ibland en hel del, men när man börjar sätta ihop ett och ett så fastnar man till slut för något. För min del föll valet på Mäklarhuset.

Mäklarhusets logotyp

Mäklarhuset

Innan jag började läsa fastighetsmäklarutbildningen så hörde jag av mig till Mäklarhusets rekryteringsansvarige för att redan innan studierna komma i kontakt med ett passande lokalkontor. Detta grundar sig på många saker. Jag tycker för det första att deras marknadsföring strålar på webben. Bostadsbilderna är vackra och genomtänkta utan att vara för utstuderade, logotypen och deras grafiska prägel är även den stilren och modern. Men framförallt handlar det om den företagskultur som de ger uttryck för.

Det finns till exempel inte så mycket att genomskåda när det gäller Mäklarhusets rekryteringsannonser, de är nämligen raka och ärligt tydliga. Jag tilltalas särskilt av att de ger utrymme för kreativitet och nytänkade, att fokus ligger på både kedjans och fastighetsmäklarens personliga varumärke samt att de beskriver sig som en platt organisation med korta beslutsvägar. Sunda och kloka värderingar för en mäklarbyrå i mitt tycke.

De har ett slags mentorprogram för studenter som innebär att man för en kontakt med inledningsvis Mäklarhuset på riksnivå, sedan försöker man hitta det kontor som kan passa en bäst. Både sett till geografisk belägenhet och förstås även sett till det team som jobbar på kontoret.

Mäklarhuset Enskede

Jag som är uppvuxen i Stockholm Söderort planerar även att efter utbildningen vara verksam i huvudstaden. Ett kontor som ligger särskilt bra till är Mäklarhuset Enskede. Där jobbar ett kunnigt och etablerat team med att förmedla fantastiska fastigheter och bostadsrätter.

Enskede_Dammtrappsvägen

Enskede som förort har ett anrikt bostadsbestånd med många småhus från egnahemsrörelsen. Pittoreska villor med egna trädgårdstomter ett stenkast från innerstaden. Radhusområden och flerbostadshus med nära till allt vad Enskede och Stockholm har att erbjuda.

Det är en expansiv stadsdel med blandade samhällsfunktioner. Dels finns det gröna bostadsområden med hög livskvalitet och dels har man närhet till några av Sveriges största arenor med ett varierat utbud av aktiviteter.

En sak är säker. Jag känner att det är en utmärkt mäklararena och det ska bli spännande att lära känna Enskedekontoret ytterligare.

Mäklarhusets blogg

Mäklarhusets Blogg

Jag har gått med i skribentgruppen på Mäklarhusets egna blogg! Vi blir sex stycken som gemensamt publicerar inlägg om bostadsinspiration, tips inför köp och försäljning och många andra saker som vardagen bjuder på.

Det finns ett stort värde i att låta folk lära känna människorna bakom ett företag, extra viktigt är det förstås när det gäller stora och personliga bostadsaffärer som hela fastighetsmäklarbranschen kretsar kring.

Spännande tider!

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like