Intervju i Säljaren

Intervju

Jag fick äran att vara med i en intervju! Det var en medlemsintervju till sjätte numret av tidningen Säljaren som ges ut av yrkesförbundet Säljarnas. Jag gick tidigare med i förbundet som studerandemedlem då jag ville ha insikt i de ämnen som berör fastighetsmäklaryrket.

saljarnas

Säljarnas firade 125-årsjubileum 2009 och är helt enkelt en yrkesorganisation för de som arbetar med försäljning och marknadsföring. Medlemsantalet är drygt 6 500 och det finns totalt 14 avdelningar över hela riket.

Säljaren_Adam_Smith_Intervju

Medlemsintervjun handlade förstås till stor del om mäklaryrket och min syn på yrkets fördelar och utmaningar. Även om varför jag tilltalas av branschen och hur en arbetsgivare bör vara, vilket du kan läsa om här.

Jag väljer att presentera några utvalda citat från intervjun!

SmithCitat1

Exakt så ser jag på mäklaryrket. Dess flytande löner och arbetstider gör att gränsen mellan fritid och jobb suddas ut. Det är ett speciellt yrke som kräver högsta engagemang och intresse, i princip hela tiden. Jag ser en mäklarkarriär som att förena nytta med nöje.

En livsstil helt enkelt.

SmithCitat2

Jag ser på en fastighetsmäklares vardag som en serie. Varje förmedling är ett nytt avsnitt med nya karaktärer, platser och hem att ta sig an, en värdefull variation i vardagen som tillåter en att ständigt utvecklas.

SmithCitat3

Det är sannerligen inte ett jobb där man varje dag gör samma sak på samma plats. Fastighetsmäklare är lite av ett äventyrsyrke på det sättet. Det är också ett jobb där man kan få en starkare relation till sina kunder då det rör sig om en sådan stor affär i deras liv.

SmithCitat4

Kanske idealformeln för varje yrke, också väldigt sann för en lyckad karriär som fastighetsmäklare. Gillar man något och är genuint intresserad av det så tror jag man presterar som allra bäst.

SmithCitat5

Detta är det försäljning handlar om enligt mig. Försäljning är egentligen hantverket att hitta lösningar på behov. Att hjälpa människor förbättra någonting i livet, väsentligt!

Smith - Edvard Griegs Villa

Den som undrar vilket vackert hus det är vars entré jag sitter vid behöver ej fundera längre! Villan ligger i Bergen i Norge och var kompositören Edvard Griegs sommarbostad. Fastigheten kallas Troldhaugen (Trollbacken på svenska) och är idag ett välskött museum.

Det byggdes vid slutet av 1800-talet i ”schweizerstil” vilket innefattar en stor portion snickarglädje! Jag var där i maj detta år och tvekar inte att besöka det fler gånger, det är en mycket vacker och historiskt intressant plats.

Det var i varje fall mycket roligt att delta i en intervju och jag hoppas på fler i framtiden. Mäklare brukar vara duktiga på relationerna med exempelvis lokalpressen så jag ska försöka att föra den trenden vidare.

Tidningen Säljaren

Yrkesförbundet Säljarnas

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like